Antwerpen als internationale hoofdstad van de diamant

diamantdiamantAntwerpen verwacht zondag honderden internationale diamantairs voor de vijfde Antwerp Diamond Trade Fair. Nog uiterlijk tot dinsdag a.s. kunnen ze drie dagen naeen sessies en vergaderingen bijwonen waarop de ontwikkelingen op de diamantmarkt geanalyseert zullen worden. Netwerken met pakweg 90 vertegenwoordigde Antwerpse diamantbedrijven zal evenwel voor iedereen de absolute prioriteit zijn.

De Antwerp Diamond Trade Fairs hebben een internationale reputatie. Ze dragen mee de reputatie van Antwerpen uit als de échte hoofdstad van de diamant. In een wereld waarin iedereen iedereen kent is het zaak om de Fair zeker niet te missen en de relaties aan te scherpen.

Zondagavond staat al meteen een hoogtepunt geprogrammeerd met de Antwerp Diamond Night, dé gelegenheid bij uitstek om te netwerken.

De organisatie is in handen van drie van de vier Antwerpse diamantbeurzen, de Antwerpse Diamantbeurs, de Diamant Club van Antwerpen en de Diamant Kring. Marcel Pruwer, de president van de Antwerpse Diamantbeurs ziet het evenement als “het bewijs van de toonaangevende positie die Antwerpen bekleedt in het internationale wereld van de diamant.”

Tijdens de twee ontbijtsessies wordt vooral uitgekeken naar de bijdrage van Aleah Arundale-Siegel en Ernest Blom.

De organisatie van de Antwerp Diamond Trade Fair wordt mee gesteund door het Antwerp World Diamond Centre (AWDC).