Antwerpen bereidt zich voor op nog meer verkeersellende

ringringringDe Antwerpse mobiliteitsknoop mag dan al wel doorgehakt zijn, het fileleed is nog niet geleden. Integendeel. De werknemers zullen binnenkort vermoedelijk nóg langer bumperen. Voka- Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland organiseert daarom op 20 mei e.k. een mobiliteitsdag.

Tijdens dit seminarie wordt een beeld over de timing en impact van de Oosterweelverbinding op de regio gegeven door Jan Van Rensbergen, algemeen manager en voorzitter van het Managementcomité BAM. Koen Kennis, schepen bevoegd voor onder meer Mobiliteit van de stad Antwerpen, zal toelichten hoe bedrijven bereikbaar blijven gedurende de werken op de Kaaien en de Leien.

Daarna worden er verschillende slimme oplossingen aangeboden, gaande van het mobiliteitsplan en –budget tot een toelichting over telewerken. Bovendien biedt het Provinciaal Mobiliteitspunt Antwerpen gratis begeleiding voor werkgevers die zelf maatregelen willen nemen met het oog op duurzaam woon-werkverkeer. Luk Lemmens, gedeputeerde provincie Antwerpen bevoegd voor onder meer Mobiliteit, zal hierover een woordje uitleg geven.

Tijdens het panelgesprek, waar Maarten Matienko van VAB de aanwezige sprekers vervoegt, kunnen vragen gesteld worden omtrent de werken in Antwerpen en alles wat daarbij komt kijken.

Afgesloten wordt met een netwerkdrink met experten uit de sector.

Inschrijven kan via de website www.voka.be/antwerpen-waasland/mobiliteit