Antwerpen grijpt naast Apple

gentNiet Antwerpen of Brussel maar Gent zou de eerste echte Apple store krijgen. Er circuleren geruchten dat Apple zijn intrek zou willen nemen in het leegstaande Post Plaza nabij de Korenmarkt en de Graslei in de Arteveldestad.

België is een van de weinige West-Europese landen waar Apple nog geen eigen store neergeplant heeft. Dit mag bevreemden want het bedrijf met de appel scoort ook hier biezonder goed. Antwerpen en Brussel waren in dit opzicht al veel langer in de running maar het Amerikaanse icoon zou nu gekozen hebben voor Gent.

De Post Plaza staat al zowat vijf jaar leeg en is dringend aan renovatie toe. De projectontwikkelaar MG Real Estate zou al gepraat hebben met Apple maar geeft voorlopig helemaal geen commentaar. Ook blijken nog nergens personeelsadvertenties ingepland te zijn.

De Apple blog Onemorething geeft voorlopig evenmin thuis.

BrandZ

De waarde van het merk Apple is ondertussen zowat met 20% gedaald. BrandZ dat geregeld analyses maakt van de kracht van merken heeft berekend dat het merk Apple vandaag 148 miljard euro waard is, dit is 20% minder dan verleden jaar. Apple zou trouwens als merknaam voorbijgestoken zijn door de zoekmachine Google.