De AG Antwerp 10 Miles & Marathon op zondag 22 april stevent af op ruim 40.000 deelnemers. Opvallend: dit jaar is er minstens 1 deelnemer uit elke Vlaamse en Brusselse gemeente. De AG Antwerp Marathon kent een enorme groei, goed voor in totaal 3.000 deelnemers, en wordt daarmee de grootste marathon ooit in België. Langs het parcours zal er bovendien nog nooit zoveel animatie voorzien zijn als dit jaar.

Lopen met De Wever

Na zijn succesvolle debuut vorig jaar neemt de Antwerpse burgemeester de deelnemers ook dit jaar mee op sleeptouw voor 42,195 km door de stad. “Ik blijf het zeggen: als ik het kan, kan iedereen het, met de juiste begeleiding uiteraard. Ik had nooit kunnen dromen dat ik in 4 uur en 13 minuten een marathon zou kunnen lopen, maar het is toch gelukt. De 10 Miles zijn voor mij een jaarlijks hoogtepunt, als burgemeester én voor mij persoonlijk.”

Ook op de overige afstanden worden een pak deelnemers verwacht. Naar analogie met de voorbije edities zal de 10 Miles zelf veruit de populairste afstand zijn van de vier. Ruim 2/3 van alle ingeschrevenen waagt zich aan de 16 kilometer. De andere afstanden zijn de Short run over 5 kilometer en de Kids run van 1,4 kilometer. In totaal zijn er nu al 35.000 lopers ingeschreven. Geïnteresseerden kunnen zich nog inschrijven. In het verleden is gebleken dat de laatste 10 dagen nog enkele duizenden lopers zich registreren. 

Nationale feestdag van het lopen

“Met Sporting A verwelkomen we 40.000 enthousiaste lopers en meer dan 85.000 supporters. De stad en haar inwoners staan klaar om iedereen opnieuw een fantastische en sportieve dag te bezorgen”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout.

Samen met titelpartner AG Insurance en Sporting A wordt dit jaar massaal ingezet op beleving en verbreding. Zo zullen langs de verschillende parcours 35 opzwepende animaties voor een extra motivatieboost zorgen.

AG Antwerp 10 Miles @ the movies 

Dit jaar kunnen loopfanaten terecht op de allereerste editie van ‘AG Antwerp 10 Miles @ the movies’ in samenwerking met Kinepolis Antwerpen. Op dinsdag 17 april staat de vertoning van Unbroken op het programma, een episch drama over het bijzondere leven van olympisch atleet Louis ‘Louie’ Zamperini. En op 18 april zet het filmfestival 1 van de 5 goede doelen van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon in the picture: To Walk Again vzw en de gelijknamige documentaire van Stijn Coninx over doorzetter Marc Herremans.

Het laatste nieuws over het loopgebeuren vind je hier en op Facebook. Inschrijven kan nog online t.e.m. zaterdag 21 april om 23.59 uur.