De afgelopen weken schreven duizenden Antwerpenaars zich in voor de groepsaankoop van zonnepanelen die werd georganiseerd in de provincie. Door het succes kon een uitzonderlijke korting van meer dan 20 procent worden bedongen in vergelijking met de courante marktprijzen. 

De zonnepanelen zullen worden geleverd door Gutami Solar. Het bedrijf van CEO Marina Doggen haalde 10 van de 11 veilingen binnen die in Vlaanderen werden uitgeschreven. Het Limburgse bedrijf heeft al meer dan 3.000 projecten via de aanbestedingen gerealiseerd in Antwerpen. Naast de nationale contracten, sloot het bedrijf ook nog een overeenkomst met de multinational Honeywell voor de verdeling van zonnepanelen in 41 landen. 

“Door het succes in Antwerpen kunnen we niet alleen de klanten een mooie korting geven, maar creëren we ook heel wat werkgelegenheid in de regio”, zegt Marina Doggen, CEO van Gutami Solar. “Alle werken worden immers uitgevoerd door lokale onderaannemers. Deze formule van aanbestedingen is dus positief voor alle partijen, zowel voor de klanten, de overheid, de groothandel als de lokale aannemers.” 

Marina Doggen is geselecteerd als één van de drie finalisten voor de Womed Award, de prestigieuze onderscheiding voor vrouwelijk ondernemerschap. Wie haar wil steunen om de prijs binnen te halen, kan heel eenvoudig een stem uitbrengen via deze link