ANTWERPEN – Een ietwat vreemde oproep, maar de stad Antwerpen gaat op zoek naar kandidaat-uitbaters voor tijdelijke toiletten in de historische binnenstad. Die zullen worden geopend naar aanleiding van verschillende evenementen op en rond de Grote Markt.

De komende maanden staan er in de Antwerpse binnenstad heel wat evenementen gepland, zoals het Bollekesfeest, de Rubensmarkt en Winter in Antwerpen. Tijdens deze dagen voorziet de stad tijdelijke openbare toiletten in het leegstaand pand op de Grote Markt 15.

“In het verleden plaatste de stad tijdens evenementen tijdelijke sanitaire containers in de Gildekamersstraat achter het stadhuis. Door de werfzone aan het stadhuis is die plaats hiervoor niet meer geschikt. Daarom krijgt het leegstaande hoekpand op de Grote Markt 15 tijdelijk een nieuwe invulling. De grote ruimte aan de voorzijde van het gebouw wordt uitgerust met vier toiletten die ingezet worden tijdens de verschillende evenementen”, klinkt het bij de stad Antwerpen.

Concessie

Stad Antwerpen gaat nu via een publieke oproep op zoek naar geschikte kandidaten voor de uitbating van deze publieke toiletten. De concessie gaat in op 1 juli 2018 en eindigt op 10 januari 2019. Dit proefproject wordt geëvalueerd en eventueel verlengd na een positieve evaluatie.

Tijdens deze dagen opent de uitbater de toiletten ten laatste 1 uur voor de opening van het evenement. De sluiting van de toiletten is voorzien ten laatste 1 uur na het afsluiten van het evenement. Het is niet toegelaten de toiletten open te stellen op andere dagen. Het gebruikerstarief van de toiletten is per beurt vastgesteld op maximum 50 eurocent.

Kandidaten kunnen tot vrijdag 1 juni 2018 een voorstel indienen in Den Bell (Francis Wellesplein 1, Antwerpen). De informatiebundel, het biedingsformulier en de ontwerpovereenkomst zijn te vinden op www.ondernemeninantwerpen.be/publieketoiletten.