De Antwerpse advocaat Arthur Flieger van Flieger Law is door de Administratieve Commissie van de vrijhandelszone van Tianjin gevraagd als gastspreker tijdens de zesde China Air Finance Development Summit (CADS), de topconferentie inzake vliegtuigfinanciering die eind september plaatsvindt.

Vliegtuigfinanciering in China en de gevolgen ervan in Europa

Mr Flieger die onder meer gespecialiseerd is in luchtvaartrecht en internationale handel, is tevens medeoprichter en secretaris-generaal van de Military & Civil Aviation Association (MCAA) en de International Foundation for Public Aviation (IFPA).
Arthur Flieger: “In mijn toespraak zal ik het hebben over vliegtuigfinanciering in China en de gevolgen ervan in Europa, alsook over de toepassing van de Kaapstad-conventie.”

Razendsnelle groei van Chinese luchtvaartsector

De China Air Finance Development Summit werd voor het eerst georganiseerd in 2012. De conferentie houdt de recente ontwikkelingen in de Chinese luchtvaartindustrie nauwgezet in het oog. CADS haakt ook in op marktopportuniteiten en maakt diepgaande analyses van de problemen waarmee de sector van de vliegtuigfinanciering te maken krijgt. Door de razendsnelle groei van de Chinese luchtvaartsector won deze top steeds meer aan belang. Dit jaar richt CADS zich op nieuwe problemen, trends en omstandigheden waarmee de Chinese luchtvaartindustrie geconfronteerd wordt.

Deze top is een internationaal platform geworden voor luchtvaartspecialisten wereldwijd die van gedachten willen wisselen over recente veranderingen in de luchtvaartindustrie. Aan de vorige editie van de Summit namen ruim 1000 mensen en meer dan 300 bedrijven deel, waaronder leasingmaatschappijen, financiële instellingen, luchtvaartmaatschappijen en vliegtuigfabrikanten.

Vrijhandelszone van Tianjin

De administratieve commissie van Dongjiang Free Trade Port Zone van Tianjin heeft enkele jaren geleden de ‘National Leasing Innovation Demonstration Zone’ opgericht. “Die is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke cluster van bedrijven actief in de vliegtuigbouw en leaseactiviteiten. Er hebben zich in de vrijhandelszone al meer dan 1000 bedrijven gevestigd. Ook Europese ondernemingen o.a. Airbus zijn er actief. Het totaal aantal vliegtuigleveringen vanuit de vrijhandelszone bedraagt al meer dan 930”, zegt Arthur Flieger.