Antwerps icoon restaurant De Piétrain failliet verklaard

waardanHet bekende Antwerpse restaurant De Piétrain is failliet. Wie graag een lekkere dikke steack ging eten kwam van heinde en ver naar de omgeving van het Antwerpse slachthuis en liet er zich verwennen door kokkin Marina Francken. Aan de tafeltjes van De Piétrain hebben honderden vaste klanten genoten van haar kookkunst in de authentieke sfeer van een oud volkscafé.

De Piétrain heeft een naam als een klok. In het volkse restaurant aan de Lange Lobroekstraat ging men vooral biefstuk met friet eten. Een heerlijkheid. Uitbaatster Marina Francken heeft de zaak vele tientallen jaren geleid. Enkele tijd geleden werd Marina Francken evenwel het slachtoffer van een brutale tiger kidnapping. Ze werd beroofd en is die slag in feite moreel nooit meer te boven gekomen, aldus meester-curator Kristiaan Patroons. Het restaurant is ondertussen al verscheidene weken gesloten en diende eind verleden maand noodgedwongen de boeken neer te leggen.

In de afgelopen dagen is al intensief gezocht naar een kandidaat-overnemer en volgens curator Patroons liggen de zaken ondertussen wél goed. Er zouden zich al verscheidene kandidaten aangemeld hebben. Antwerpen mag hopen dat De Piétrain hoe dan ook een doorstart kan maken. Maar zonder Marina Francken zal het toch iets anders zijn.