Voor de tiende keer op rij zette Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland woensdagavond uitzonderlijke groeibedrijven van het arrondissement Antwerpen in de kijker. Naar jaarlijkse traditie werden vier awards aan excellente bedrijven uitgereikt.

Stéphane Verbeeck, voorzitter van Voka – KvK Antwerpen-Waasland: “We doen dit vanuit de overtuiging dat hardwerkende, innovatieve ondernemers ook een podium verdienen. We willen hun puike prestaties in de verf zetten én de voorbeeldfunctie die deze groeibedrijven hebben naar voren schuiven.”

HistoGeneX is Excellente Onderneming 2017

HistoGeneX haalde het in deze categorie van Quality by Design en Trilations. Het bedrijf, dat opgericht werd in 2001 door twee professoren, Mark Kockx en Dirk Hendrickx van de UAntwerpen, doet onderzoek naar nieuwe kankermedicijnen en kende de laatste drie jaren een omzetverdrievoudiging. Meer dan 90 procent van die omzet wordt internationaal gegenereerd. Zo wil HistoGeneX voorspellende testen ontwikkelen die een oncoloog toelaten voor elke kankerpatiënt de meest optimale en persoonlijke therapiekeuze te bepalen.
De criteria om tot Excellente Onderneming uitgeroepen te worden zijn: groei in toegevoegde waarde en werknemers, een uitstekend hr-beleid, een duidelijke innovatiestrategie én inzetten op internationalisatie.

Lifetime Achievement Award

Jan Stevens, zaakvoerder Stevens & Co, mocht met zijn onderneming de ‘Lifetime Achievement Award’ in ontvangst nemen. Dit Antwerps bedrijf is gespecialiseerd in de import van naaldhout. Momenteel staan met Jan en Ann Stevens de vierde en vijfde generatie aan het roer van het in 1936 opgerichte familiebedrijf. De houtimporteur richt zich de laatste jaren meer en meer op innovatie en ecologie en gaat de toekomst zelfverzekerd tegemoet.

PLATO-ambassadeur 2017

Steve Van Avermaet, zaakvoerder van DTM (Deurnese Taximaatschappij), mag zich vanaf nu de Antwerpse ‘PLATO-ambassadeur 2017 noemen.
PLATO inspireert al meer dan 25 jaar ondernemers. Het PLATO-traject loopt meestal gedurende 1 jaar en is enkel succesvol indien er enthousiaste deelnemers zijn. Wat maakt iemand ambassadeur? Omdat hij of zij PLATO uit- en inademt, zeer enthousiast deelneemt, veel bijdraagt en leert maar ook andere ondernemers enthousiasmeert om deel te nemen aan een traject.

Na het tellen van de stemmen en ettelijke uren beraadslagen door de jury werd Steve Van Avermaet verkozen. Marleen Demeyer (Stoopen & Meeûs) en Sandra Peeters (Seven Miles) waren de twee andere kandidaten.

Meest Beloftevolle Starter 2017

Na een spannende strijd haalde Lemon Companies uit Kontich het van handtassenontwerpster Lies Mertens en Summer Bash, de online reisorganisatie gespecialiseerd in jongeren- en studentenreizen.

Lemon Companies is een dynamisch technologiebedrijf met een breed aanbod aan producten en diensten. Zij ondersteunen bedrijven met creatieve oplossingen voor hun platform, zowel on- als offline. Daarnaast focussen ze zich op andere diensten als netwerkoplossingen, IT-diensten en webondersteuning.

Op amper drie jaar tijd is het bedrijf van oprichter-ceo Filip Smet sterk gegroeid in omzet en menselijk kapitaal. Lemon Companies groeit volledig uit eigen liquiditeiten en realiseerde in 2016 een geconsolideerde jaaromzet van 1,5 mio EUR (t.o.v. 0,85 mio EUR in 2015), telt een 3.000 klanten, meer dan 20 medewerkers en talloze referentieprojecten.