ANTWERPEN – Ondernemingen in provincie Antwerpen respecteren de betalingstermijn van facturen beter dan voordien. Dat blijkt uit de resultaten van de Graydon Barometer Betaalgedrag. Toch zijn ze nog steeds de minst goede van de klas in Vlaanderen.

Historisch gezien zijn de bedrijven in provincie Antwerpen slechte factuurbetalers. Eén van de dieptepunten werd gemeten in het derde kwartaal van 2013, toen slechts 59,62% van de facturen binnen de afgesproken termijn werd betaald. Vandaag kan dat moment worden opgevat als een kantelpunt, want sindsdien werd een flinke inhaalbeweging ingezet en oogden de resultaten rooskleuriger. Zelfs tijdens het vierde kwartaal van 2016, toen alle andere Vlaamse provincies een sterke dip lieten noteren, bleven de bedrijven in provincie Antwerpen positievere cijfers behalen.

In het tweede kwartaal van dit jaar werden in provincie Antwerpen 65,99% van de facturen binnen de afgesproken termijn betaald. Bij 14,16% bedraagt de overschrijding maximaal 30 dagen. 5,70% wordt tussen 30 en 60 dagen na vervaldatum betaald, 2,64% tussen 60 en 90 dagen, en maar liefst 11,51% na 90 dagen.

Ondanks de remonte van de voorbije jaren blijven ondernemingen in provincie Antwerpen wel bij de slechtste betalers in Vlaanderen, gevolgd door Limburg, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen.

Meer finance