ANTWERPEN – Nog tot 12 juli is stad Antwerpen vertegenwoordigd op de 6de editie van de World Cities Summit in Singapore. Ook IPee, dat al kantoren in het Aziatische land heeft, mocht niet ontbreken op de internationale conferentie over de duurzame ontwikkeling van steden. Samen met Havenbedrijf Antwerpen en heel wat andere partners promoten ze er de Antwerpse circulaire economie.

Op de internationale conferentie heeft IPee een eigen stand in het paviljoen van Flanders Investment and Trade. Het bedrijf ontwikkelt sensoren voor sanitaire voorzieningen om de hoeveelheid spoelwater aan te passen bij elk sanitair gebruik.

Jan Schoeters, mede-oprichter van IPee: “Het waterbeleid van Singapore is één van de meest vooruitstrevende ter wereld. Voor ons is het dan ook cruciaal om hier aanwezig te zijn om potentiële klanten te verzilveren en groei te realiseren.”

Ook Havenbedrijf Antwerpen tekent present. Ceo Jacques Vandermeiren: “Deze Summit biedt een uitgelezen kans om onze Smart Harbour-ambitie met innovatieve initiatieven zoals het dataplatform NxtPort aan de wereld te tonen. Het is vrij uitzonderlijk dat een stad en haar haven samen via een geïntegreerde aanpak inzetten op duurzaamheid, toegepaste technologie en circulaire economie. Wij willen graag laten zien dat deze aanpak werkt en hopen anderen te inspireren.”

Stadsprojecten

Stad Antwerpen schuift tijdens de conferentie enkele dossiers rond circulaire economie naar voren.

“We promoten onder meer het watergebonden bedrijventerrein Blue Gate Antwerp. Daar zullen enkel bedrijven zich vestigen die vanuit een circulair model werken. Het gaat om een uniek concept in het buitenland, zeker als het over chemische bedrijven gaat”, vertelt Caroline Bastiaens, schepen van Economie. Ook de duurzame en groene stadsbuurt Nieuw Zuid wordt voorgesteld.

Tot slot zijn ook imec, ISVAG, Water-link, OVAM, Vyncke, Rombit, AM-Team, B-DNA en MCS Solutions vertegenwoordigd.