De Antwerpse Brouw Compagnie heeft afgelopen zaterdag haar nieuwe brouwerij ingehuldigd in het Noorderpershuis op het Antwerpse Eilandje. Een kleine duizend bierliefhebbers, die via crowdfunding in de oprichting van de brouwerij geïnvesteerd hadden, mochten als eerste een kijkje komen nemen.

Naast het bekende Seefbier en het Bootje’s Bier worden er drie nieuwe bieren gebrouwd: de SUPERCadix, het Crowdfundersbier en de Nonkel Pater.
Acht jaar geleden vond brouwer Johan Van Dyck het verloren gewaande recept van het Antwerpse Seefbier terug. De voorbije vijf jaar werd het Seefbier nog gemaakt bij brouwerij Roman in Oudenaarde. Dankzij crowdfunding konden Johan en zijn vrouw Karen Follens hun eigen brouwerij beginnen in het historische pand van het Noorderpershuis. 

De ‘crowdfunders’ krijgen levenslang hun dagelijks biertje

De ‘crowdfunders’ hebben 150 euro of meer geïnvesteerd in de oprichting van de brouwerij. In ruil mogen ze voor de rest van hun leven maandelijks een biertje komen drinken in het café van de brouwerij. Of, als ze dat liever doen,  een flesje komen ophalen.

Tijdens de opening werden meteen ook drie nieuwe bieren gelanceerd. De ‘SUPERCadix’, het eerste Antwerpse lagegistingsbier, het ‘Crowdfundersbier’, dat op vraag van de crowdfunders gebrouwen wordt en de ‘Nonkel Pater’, een donker witbier. Samen met het historische Seefbier en het Bootje’s Bier komt de brouwerij zo al op vijf bieren. “Een voorbode van de vele geplande brouw- en bierexperimenten die we de komende maanden nog plannen”, zegt Johan Van Dyck. Volgend weekend gaat het brouwerijcafé ook voor het grote publiek open.