De Antwerpse haven moet het binnenkort met twee grote reguliere verbindingen minder stellen. Dat meldde het vakmedium ‘Flows’. Maar de hoeveelheid behandelde goederen zou grosso modo dezelfde blijven. Het Havenbedrijf bevestigt het wegvallen en betreurt de beslissing, zo liet het weten bij monde van de woordvoerder.
Het gaat om de reguliere containerlijnverbinding van 2M – een alliantie van Maersk Line en MSC – tussen het Verre Oosten en Noord-Europa, en de Samba Service, die een verbinding vormt met Zuid-Amerikaanse havens. Een reden zou door Maersk Line niet zijn opgegeven.

De Scheldehaven zou toch een sleutelpositie in het netwerk blijven. Volgens het vakblad ‘Flows’ zouden de congestieproblemen aan de terminal van de rederij in het Deurganckdok de oorzaak zijn van het wegvallen van de dienst. Maar dat wordt niet bevestigd. Het Havenbedrijf heeft kennis genomen van de beslissing. “We betreuren die ten zeerste”, zegt woordvoerder Annik Dirkx. “Ze toont eens te meer aan dat een positie in het landschap van Europese havens nooit verworven is en dat er elke dag hard moet gewerkt worden om deze te verzekeren.”