Antwerpen – Pionier in ‘new nordic design’ ESPOO. verhuist van het Zuid naar een gloednieuw en veel groter pand in de Kloosterstraat. Op 7 december openen de deuren voor het publiek en wordt ESPOO. LAB gelanceerd, een totaalinrichting-service waarbij complete ruimtes worden omgetoverd in de ESPOO.stijl.

Dries Brys, oprichter ESPOO.: “De Kloosterstraat is een interessante en veelzijdige straat vol vintage design en mixen van stijlen. Omdat we zelf gek zijn op mixen van oud en nieuw in interieurs, leek het ons de perfecte straat voor ESPOO. De nieuwe shop zal in mijn ogen ook volwassener zijn.” 

Alles gecentraliseerd op één locatie

ESPOO. werd in 2009 opgericht door Dries Brys en werd al gauw een succes. De zaak breidde eerder al uit met een tweede pand. Nu brengt ESPOO beide winkels terug samen op een grotere locatie, om alle collecties in onder te brengen. Met de verhuis wordt ook het merkenaanbod uitgebreid.
“De succesformule van ESPOO. bestaat erin dat we voornamelijk de dingen kiezen waar we zelf 100% achter staan, ongeacht of iets een bestseller is of niet. We houden er in de eerste plaats van om onze klanten te inspireren, eerder dan een designwinkel te zijn waar je terecht kan voor designmerken”, zegt Dries Brys.

Scandinavisch en meer

Aanvankelijk bestond de ESPOO. selectie uit uitsluitend Scandinavisch design, maar ondertussen biedt Dries een veel breder assortiment aan. Het aanbod blijft trouw aan de basiswaarden: puur, natuurlijke materialen, mooie details, vakmanschap en vooral ook lichte ontwerpen die perfect inspelen op het steeds compacter gaan wonen.

ESPOO.LAB

De designstudio van ESPOO. is ESPOO.LAB, waar ideeën worden gecreëerd op maat van de klant. Zowel particulieren als professionelen kunnen bij Dries en zijn team van interieurarchitecten terecht met hun wensen bij het inrichten van ruimtes. Dit kan gaan van enkel een leefruimte tot de totaalinrichting van een woning, een restaurant, een kantoor, of zelfs een hotel. Indien gewenst kan ESPOO.LAB de totaalinrichting op zich nemen, van ruwbouw tot volledig afgewerkte ruimte.
Dries en zijn team werken alle ideeën uit in het labo dat een deel zal uitmaken van de winkel. Klanten kunnen daar langskomen op afspraak en de status van hun projecten volgen. Ook de moodboards die de ontwerpers gebruiken, zullen hier zichtbaar zijn voor bezoekers van het ESPOO.LAB.