Antwerpen – Op 18 januari 2018 sloot het Antwerpse advocatenkantoor La-On een partnership met het Braziliaanse kantoor Rabelo Alvim. Voortaan kunnen Belgische bedrijven in Brazilië en Braziliaanse bedrijven actief in België steunen op de juridische expertise van beide kantoren. Een belangrijke stap in een geglobaliseerde wereld die alsmaar kleiner wordt.

Mr. Paul Cools: “Wij geloven dat dit partnership een noodzakelijke stap is om tegemoet te komen aan de noden van Belgische en Braziliaanse bedrijven.”

Wie is wie?

Advocatenkantoor La-On werd in 1992 opgericht door Paul Cools. Meerdere multinationals behoren tot het cliënteel van dit gereputeerd kantoor met expertises in onder meer incasso, handels-, vastgoed- en bouwrecht. In 2016 kreeg La-On de nominatie van meest innovatieve advocatenkantoor in Europa door het CCBE (Council of Bars and Law Societies of Europe), een organisatie die meer dan een miljoen advocaten verenigt. La-On heeft ook kantoren in Italië en is dankzij partnerships actief in heel Europa.

Rabelo Alvim is een Braziliaans kantoor gespecialiseerd in ondernemingsrecht en invorderingen, met kantoren in Belo Horizonte als São Paulo, twee zeer belangrijke steden voor de Braziliaanse economie. Zo heeft Google in deze steden twee van zijn vijf kantoren in Latijns-Amerika.
Mede-oprichter van het Braziliaans advocatenkantoor is Henrique Machado Rabelo. Als ereconsul van België in Brazilië en als commerciële vertegenwoordiger voor de Antwerpse haven in Zuid-Amerika heeft Machado Rabelo sterke banden met België.

Sterke havenbanden

De haven van Antwerpen en de commerciële centra van Belo Horizonte en São Paulo worden dankzij de samenwerking tussen La-On en Rabelo Alvim nauw met elkaar verbonden. “Wij geloven dat dit een noodzakelijke stap is om tegemoet te komen aan de noden van Belgische en Braziliaanse bedrijven,” zegt Paul Cools. “Het Belgisch recht en het Braziliaans recht zijn twee verschillende systemen. Bovendien is er ook nog het Europese recht. Handel drijven met andere continenten brengt complexe juridische uitdagingen met zich mee. Betrouwbaar juridisch advies is dan ook onmisbaar. Deze samenwerking geldt als een kwaliteitslabel. Zo vermijden we rechtsonzekerheid voor Braziliaanse en Belgische bedrijven en stimuleren we de economie tussen beide landen.”