ANTWERPEN – I LOVE BARCELONA BESOS. Zo heet het eerste project van LIFE in Spanje. Op de Diagonal-Besós Campus in Barcelona zal de Antwerpse projectontwikkelaar een studentenresidentie bouwen die tegelijk dienst doet als creatieve hub. Het project zal in het voorjaar van 2019 klaar zijn.

In 2016 werd door CCIB een internationale wedstrijd uitgeschreven om op de gloednieuwe universiteitscampus Diagonal-Besós in Barcelona een studentenresidentie te integreren. LIFE haalde het project binnen dankzij een sterk conceptueel plan met aandacht voor duurzaamheid en flexibiliteit, een operationeel plan waarin exploitatie en sociaal engagement centraal staan en een goede samenwerking met de gekozen partners.

LIFE zal nu samen met het Antwerpse POLO Architects en MDB Architects uit Barcelona een studentenresidentie met 191 woonunits creëren, bestaande uit diverse moderne kamers en appartementen. In het gebouw zullen ook een restaurant, een fitnessruimte en een zwembad aanwezig zijn. De residentie moet bovendien als innovatieve hub dienen.

De Diagonal-Besós Campus zelf bestaat uit zo’n 150.000 vierkante meter bebouwingsgebied. De campus schenkt ruimte aan onderwijs, onderzoek, kantoren, co-working spaces, openbare functies en residentiële doeleinden.

Vanaf maart 2019 zal de nieuwe woonomgeving I LOVE BARCELONA BESOS plaats bieden aan meer dan 300 studenten, docenten en onderzoekers.