Op 25 februari finishte Hendrik Hellemans, bedrijfsleider van CoachingPlanet, de marathon van Tokyo. Met Azië haalt hij zijn zevende continent binnen. Hij liep nu in alle continenten een marathon en treedt zo toe tot de 7 Continents Club. Meteen wordt Hendrik het levende bewijs van zijn eigen theorie: wie aan het roer staat van zijn leven, zal zijn doelen bereiken.

Voor heel wat lopers is het dé ultieme uitdaging: een marathon lopen. Slechts enkelen stellen na die prestatie een volgend doel: een marathon lopen in elk continent. En dat deed de nu 58-jarige Hendrik Hellemans. Twaalf jaar nadat hij voor het eerst een marathon uitliep, kan hij trots zijn op deze uitzonderlijke verwezenlijking.

Walk your talk

Hendrik is niet altijd de sportman geweest die hij vandaag is. Voor hij zijn loopschoenen aantrok, had hij weinig aan sport gedaan, had hij 20 jaar gerookt en woog hij bovendien een goede 100 kg. Om van de oude Hendrik af te geraken en één van de ongeveer 150 mensen te worden die mogen stellen dat ze de 7 continenten overwonnen hebben, heeft Hendrik vooral zijn eigen theorieën in de praktijk moeten brengen.
In het dagelijks leven is Hendrik Hellemans business coach. Hij geeft training over hoe je dromen en doelen waar te maken door realistische doelstellingen, een strakke planning, doorzettingsvermogen en discipline.

Hendriks CoachingPlanet

Hellemans startte In 2009 met coachingplanet.be, een bedrijf in Business Coaching, zakelijke opleidingen en trainingen. Hierbij combineert hij specifieke zakelijke ontwikkeling met persoonlijke ontwikkeling en groei. Voor deze coaching kan Hendrik putten uit 25 jaar ervaring in de internationale hotellerie waar hij diverse functies doorliep en verantwoordelijk was voor een Franse hotelketen in Duitsland.

Als je Hendrik bij zijn terugkeer uit Japan warm wil verwelkomen, moet je op dinsdag 27 februari om 15u15 op Brussels airport zijn. En als je meer de architect van je eigen leven wil worden, kan je bij CoachingPlanet op zaterdag 24 maart in Antwerpen een workshop volgen. Hendrik put dan ook uit zijn ervaring als marathonloper.