De Antwerpse parkeertoezichters hebben een grondige make-over gekregen. Hun nieuwe uniform past in een nieuw concept van het stedelijk parkeerbedrijf. Dat bedrijf zelf kreeg ook een nieuwe naam: het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen is niet meer, u moet zich nu wenden tot ‘Mobiliteit en Parkeren Antwerpen’. Meteen wordt de organisatie duidelijker geprofileerd als onderdeel van de stad Antwerpen. Zo is het logo met stralende A bijvoorbeeld in de nieuwe uniformen verwerkt.

Uit marktonderzoek was eerder gebleken dat Antwerpenaars en bezoekers een foutief beeld hebben van het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen (GAPA) en zijn parkeertoezichters. De vernieuwing van de uniformen past in de omschakeling van het Parkeerbedrijf naar ‘Mobiliteit en Parkeren Antwerpen’.

Antwerps parkeerbedrijf zal zich duidelijker profileren als stadsdienst

Het onderzoek toonde ook aan dat weinig bewoners het Parkeerbedrijf kennen. De meeste mensen denken dat het Parkeerbedrijf een commercieel bedrijf is dat winst wil maken. Het blijkt voor hen zeer onduidelijk dat het Parkeerbedrijf een overheidsbedrijf is waarbij alle opbrengsten terugvloeien naar de stad. Daarnaast kennen weinigen de vele activiteiten die het Parkeerbedrijf uitvoert, naast de controles op straat.

 

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: “De uniformen dragen nu eveneens het logo waarin de stralende ‘A’ is verwerkt. Zo is het duidelijker dat de toezichters stedelijke medewerkers zijn die onder andere ook GAS-boetes uitschrijven. Het nieuwe uniform is modieuzer en van betere kwaliteit.”