Maandagavond nam de Antwerpse scale-up For Good met veel trots de Young Talent Award in ontvangst op de Belgian Business Awards for the Environment, georganiseerd door het Verbond der Belgische Ondernemingen. 

Koen Jaspers, mede-oprichter For Good: “Bedrijven kunnen met de For Good-app een wedstrijd ‘om ter kleinste ecologische voetafdruk’ houden.”

Young Talent Award

Met de Belgian Business Awards for the Environment zet het Verbond der Belgische Ondernemingen (VBO) bedrijven in de bloemetjes die er dankzij groene innovaties in slagen om economische activiteiten en zorg voor het milieu te combineren. Onder andere Janssen Pharmaceutica, Infrabel, Sioen en Lidl hoorden bij de twaalf genomineerden. For Good ging op de prijsuitreiking aan de haal met de Young Talent Award. De start-up maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt.

“We combineren onze economische activiteit niet met zorg voor het milieu, onze economische activiteit is de zorg voor het milieu. We gebruiken innovatieve technologie om duurzaamheid eenvoudig te maken. Met de For Good-app kunnen mensen snel en eenvoudig hun ecologische voetafdruk meten én verkleinen. Geen overbodige luxe als je weet dat de Belgen de vijfde grootste ecologische voetafdruk van de hele wereld hebben”, reageert For Good-oprichter Maarten Desmet vanuit Canada. Hij kon niet op de prijsuitreiking aanwezig zijn omdat hij een van de jonge sociale ondernemers is die werd geselecteerd om Koning Filip en Koningin Mathilde op de koninklijke handelsmissie naar Canada te vergezellen. Dat Desmet voor die gelegenheid zijn eigen ecologische voetafdruk verhoogt, is hem bij deze vergeven.  

‘Challenges’: werknemers maken hun bedrijf duurzamer

For Good won de Young Talent Award voor de ‘challenges’ die vanaf eind maart 2018 deel uitmaken van de app. Teams of departementen binnen bedrijven of organisaties kunnen met elkaar een wedstrijd houden om uit te maken wie na zes maanden de kleinste ecologische voetafdruk heeft. Ze kunnen hun ecologische voetafdruk niet alleen meten, maar krijgen ook opdrachten om die gedurende een half jaar kleiner te maken: de auto x-aantal kilometer inruilen voor de fiets, een paar dagen per week vegetarisch eten,…
Dit jaar organiseert For Good een challenge met Securex. Ook met de provincie Antwerpen staat er binnenkort een samenwerking op til. Weldra meer hierover.
For Good telt bijna 6.000 gebruikers. De nieuwe versie van de For Good app is al gratis beschikbaar via de Google Play Store en vanaf volgende week ook via de App Store. De Challenge wordt eind deze maand met een update geïntegreerd in de nieuwe app.