Antwerpen – De jonge onderneming Selma.ai krijgt nieuwe fondsen in de vorm van een totale investering van 400.000 euro. Het leeuwendeel is afkomstig van Schoenen Torfs, een bestaande klant van Selma.ai, die zijn coo Stijn De Knop afvaardigt naar de Raad van Bestuur. 

“De instap van deze ervaren zakenlui stelt onze jonge onderneming in staat haar uniek product te perfectioneren en naar nieuwe en grotere markten te brengen”, zeggen Selma.ai oprichters Pieter Strouven en Samuel Van den Bergh. 

Intelligente B2C marketingtool

Pieter Strouven: “Ondanks alle technologische hulpmiddelen mist het gros van alle direct marketing nog steeds zijn doel. De marketeer is op zichzelf aangewezen om de massale hoeveelheden gegevens te analyseren, te segmenteren en efficiënt in te zetten. Selma is een virtuele Data Scientist die het routinematige werk overneemt en de marketing professional in staat stelt zich meer met de kwaliteit van zijn campagnes en strategie bezig te houden.”
Ingenieurs Pieter Strouven en Samuel Van den Bergh gingen in 2015 van start met de ontwikkeling van een intelligente applicatie die het B2C-marketeers mogelijk maakt massa’s klanten en prospecten te benaderen met de klantgerichtheid van een buurtwinkel. Ze experimenteerden met lerende applicaties gebaseerd op Data Science-technieken. Strouven en Van den Bergh overlegden met prospecten en ondernamen een haalbaarheidsstudie om het potentieel van het idee te onderzoeken. Het onderzoek bevestigde de marktvraag naar een intelligente virtuele assistent voor gepersonaliseerde campagnes. In november 2016 richtten de initiatiefnemers Selma op om hun ontwikkeling in een product om te zetten en dit te commercialiseren.

Nieuwe RvB

Jean-Marie Vliegen, Business Angel en voormalig CFO van Procter & Gamble, stapt ook in als investeerder en bestuurder. Voorts treedt nog een aantal Business Angels van binnen en buiten Business Angels Netwerk Vlaanderen in met kleinere investeringen. TrendMiner ceo Bert Baeck wordt als onafhankelijke voorzitter van de Raad van Bestuur. Ook beide oprichters en Stijn De Knop zetelen in de nieuwe RvB.

Aanwending kapitaalsinjectie

Het vers kapitaal dient om nieuwe medewerkers te rekruteren voor O&O. Er komt meer ruimte om te prospecteren, pilootprojecten uit te voeren en het product te verfijnen. De onderneming wil begin 2018 een business developer/customer success manager aanwerven.