Een damesblouse die je perfect kan aanpassen aan elke gelegenheid? Ambitieuze start-up Mon Col maakt dit mogelijk. Met een duurzame kijk op mode creëert het jonge Belgische label karaktervolle én praktische stukken voor zij die net iets meer uit hun garderobe willen halen.

Het label ontleent zijn naam aan de eerste stukken die ontwerpster Eva Juchtmans in 2016 creëerde:  modieuze blouses met omkeerbare en verwisselbare kragen, ‘col’ in het Frans.

Met haar creaties wil Eva een antwoord bieden op de huidige wegwerpcultuur. “Waarom zou je een veelheid aan blouses kopen als je jezelf ook één stuk kan aanschaffen, aanpasbaar aan elke gelegenheid”, stelt de ontwerpster.

De eerste Mon Col-collectie bestaat uit 3 blouses en 3 kraagmodellen. Zowel de blouses als de kragen zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Elke Mon Col-blouse heeft een standaard bijhorende kraag die je moeiteloos kan omkeren zodat een andere kleur of textuur je outfit feestelijker of net zakelijker maakt.

De kragen zitten aan de blouses vast met vijf verborgen knopen. De eerste bijhorende kraag kan je verwisselen met extra kragen in andere modellen, stoffen en kleuren.

Elk stuk uit de Mon Col-collectie wordt ontworpen en geproduceerd in Europa. De blouses bestaan voor 100% uit katoen. Mon Col staat voor kwaliteit, dankzij de flexibiliteit van de modelijn blijven de stukken steeds modieus, en dat bij elke gelegenheid. De prijs van een blouse bedraagt 140 euro en een extra kraag kost 25 euro.