De Antwerpse taxibedrijven Antwerp Tax en DTM Taxi zetten een forse stap vooruit in de vaart der volkeren. Ze gaan hun voertuigen voorzien van tablets waarop passagiers allerlei nuttige info kunnen opvragen.

In een eerste fase worden enkele tientallen taxi’s ermee uitgerust. Later wordt de service wellicht uitgebreid. Het systeem is ontworpen door de Brusselse startup Mediatrip en wordt in Brussel al een half jaar gebruikt. De tablets zijn aangesloten op het 4G-netwerk. Toeristen kunnen zo snel en eenvoudig alle mogelijke soorten info opvragen, van hotels en restaurants tot weerberichten en tips over toeristische attracties. Kortom alles wat je zoals uit een computer kan halen.

Tablets zijn aanvulling voor info die de taxichauffeur levert

“Uiteraard proberen ook onze chauffeurs de klanten te helpen met allerlei praktische gegevens maar zij kunnen ook niet alles weten.Daarom zijn deze toestellen een ideale oplossing”, zegt Steve Van Avermaet van DTM Taxi. Koen Van Oorschot van Antwerp Tax beschouwt dit als een extra service naar de klanten in het algemeen en naar toeristen in het bijzonder.  “Een taxi is nu eenmaal meer dan vervoer van punt A naar punt B. Met deze extra service willen we graag het verschil maken”, zo zegt hij. De tablets werden afgelopen vrijdag mee voorgesteld door Antwerps schepen van mobiliteit Koen Kennis.

DTM Taxi en Antwerp Tax zijn de twee grootste taximaatschappijen van Antwerpen en nemen samen ongeveer 50 procent van de taximarkt in de stad en omgeving voor hun rekening.