ANTWERPEN – D’AUTAN van de Antwerpse Evi Van der Planken kiest resoluut voor de pop-upformule. Het label, gekend voor de zijden sjaals met handgeschilderde dessins, opende een eerste tijdelijke zaak in de Schrijnwerkersstraat 20 in Antwerpen. In de zomer volgt er een tweede pop-up.

De zijden sjaals van D’AUTAN konden tot voor kort enkel via de webshop worden aangekocht, maar tot en met juli kunnen liefhebbers van het sjaallabel nu ook in hartje Antwerpen terecht. Nadien komt er nog een pop-upwinkel in Knokke.

Zaakvoerder Evi Van der Planken lanceerde het label in september vorig jaar: “Om de beleving en het DNA van een label mooi neer te zetten, is het naar mijn gevoel erg belangrijk om een fysieke winkel te hebben als uithangbord. Maar als startend label kan ik me nog geen permanente winkel veroorloven. Met deze pop-up stores kan ik toch groeien als merk. Bovendien waan je je gedurende enkele weken zaakvoerder van je eigen flagshipstore, wat bijzonder leerrijk is.”

In beide pop-ups zal de volledige D’AUTAN-lijn verkrijgbaar zijn, waaronder ook de gloednieuwe BREEZE-capsulecollectie met geraffineerde, kleurrijke en superzachte foulards.

De sjaal maakt de outfit

D’AUTAN werkt volgens het slow fashion-principe. Dat is duurzame kleding die goed is voor mens en milieu. Het label heeft een basiscollectie die over verschillende seizoenen doorloopt, en capsulecollecties, telkens in een beperkte oplage.

“Sjaals worden vaak verkocht als toebehoren bij een outfit. Met D’AUTAN draaien we dit om. Een sjaal van D’AUTAN maakt juist de outfit. Dankzij deze kunstzinnige en exclusieve sjaals kunnen vrouwen erg stijlvol voor de dag komen en tegelijkertijd een statement maken inzake slow fashion”, aldus Evi Van der Planken.