Apok opende vestiging in Antwerpen

apokDe specialist in dakmaterialen Apok opende zijn 27ste filiaal aan de Antwerpse Noorderlaan. “Wij hebben geleerd dat je als distributeur zo dicht mogelijk bij je klanten moet zitten”, zegt commercieel directeur Maarten Van Der Geest. “Dakwerkers hebben nu eenmaal veel werk in grootsteden en dan komt het er voor ons op aan om die professionele klanten een optimale service te verlenen.”

Apok is als producent van regenwaterafvoersystemen uitgegroeid tot een groothandel in dakbedekkingsmaterialen. Het bedrijf heeft daartoe vanuit Kampenhout een sterk vertakt netwerk van filialen opgericht en verkoopt er alles wat een professionele dakwerker nodig kan hebben. Niet enkel dadkgoten en regenafvoerbuizen dus maar ook idolatiemateriaal, roofing, koperen buizen, zinkmaterialen enz.

“Wij gaan ervan uit dat de moderne dakbewerker bij het begin van zijn werkdag bij ons langs rijdt om zijn materialen op te halen”, zegt Maarten Van Der Geest. “Die vakmannen zijn er niet langer toe bereid om vele kilometers te rijden. Ze willen zeker niet in de files gaan staan. Ze kunnen bij ons voortaan hun producten afhalen op weg naar het werk. Vandaar ook ons netwerk. Antwerpen ontbrak tot nog toe in het systeem. Wij hebben eerder al een filiaal geopend in Wilrijk maar vanuit de Noorderlaan kunnen we nu ook het noorden van Antwerpen bedienen.”

Apok heeft in al die jaren een snelle groei doorgemaakt. Het bedrijf werd in 1957 opgezet door August Poedts en wordt nu aangestuurd door zoon Roland Poedts. Het bedrijf is overigens nog altijd in familiehanden. Verleden jaar werd een omzet bijeengewerkt van 120 moljoen euro. De groep stelt zo’n 220 mensen tewerk.

De nieuwe eenheid langs de Noorderlaan zal bestuurd worden door Kurt Dewinter.