ORBIT®, de toonaangevende architecturale verlichtingsfabrikant uit Puurs, versterkt zijn internationale activiteiten en opent in september twee internationale verkoopkantoren:  één in Parijs en één in Beirut.

Lichtstudio in de lichtstad

Via een nieuw opgericht filiaal opent het Antwerpse bedrijf ORBIT NV een Light Studio nabij het Louvre in het centrum van de lichtstad Parijs. Vanuit dit kantoor met geïntegreerde “light experience room” zal het lokale Franse ORBIT® team zich voornamelijk richten op de professioneel voorschrijvende markt, interieurarchitecten en lighting designers.
“Frankrijk is naast de Benelux onze tweede thuismarkt. Wij voelen het momentum om in deze fase van onze ontwikkeling onze positie duurzaam te verankeren om zo verder in de Franse projectenmarkt te groeien”, zegt exportmanager Marc Puyjalinet.

Midden-Oosten markt wacht

Maar ook verder van huis probeert ORBIT voet aan de grond te krijgen. Door de oprichting van een kantoor in Beirut (Libanon) wenst ORBIT® de bredere markt in het Midden-Oosten te gaan verkennen. Dubai Expo 2020 en de wereldbeker voetbal in Qatar zorgen voor een nieuwe impuls in de bouwsector doorheen de volledige regio. ORBIT is van mening dat het met een eigen vertegenwoordiging deze groeimarkt beter kan bewerken.

Verdere ambities

Als gevolg van doorgedreven investeringen in R&D heeft ORBIT zich de laatste jaren ontwikkeld tot een platform van innovatie in de internationale architecturale projectverlichtingsmarkt. Het bedrijf werkt rond verschillende innovatieve thema’s waar momenteel veel vraag naar is. Een voorbeeld hiervan is de integratie van akoestiek in decoratieve verlichtingselementen en het draadloos sturen en controleren van hun eigen armaturen. Ook in dynamische led verlichting, waarbij de kleurtemperatuur van de lichtbron evolueert in functie van de sfeer die men wenst te creëren, zit heel wat potentieel.