Argus Labs wordt Sentiance

sentianceDe Antwerpse start-up Argus Labs wordt omgedoopt tot Sentiance. Het IT-bedrijfje verlaat daarmee het universitair labo om definitief de markt op te gaan. Sentiance bouwt zogenaamde zelflerende software voor mobiele toestellen.

Sentiance haalt data uit sensoren en sociale media en bepaalt daarmee de context waarin de gebruiker van een smartphone zich bevindt of analyseert zijn gemoedstoestand. Heel concreet: de gebruiker voelt zich niet lekker. Zijn mobiele toestel kan dan op basis van de geanalyseerde data een bruistablet van Novartis aanbevelen bv.

De start-up viseert met zijn technologie uiteraard vooral de reclamesector, de media, de verzekeringsbedrijven en de farma. Die leven immers voor een groot stuk van de mobiele advertentiemarkt.

In de afgelopen jaren hebben zich al verscheidene investeerders geëngageerd in het jonge bedrijf. Onder hen durfkapitaalfondsen als Strike4 en Nova Particiaptions. Ook Duval Union nam een participatie in Sentiance net als de huidige voorzitter Frank Maene, Michel Akkermans (Clear2Pay) en Will Margiloff (IgnitionOne)..

Bij de laatste kapitaalronde haalde Sentiance nog eens 2 miljoen dollar op. Dat werd mogelijk gemaakt door de inbreng van Qbic, een interuniversitair durfkapitaalfonds van de universiteiten in Antwerpen, Gent en Brussel. Qbic wordt eveneens mee aangestuurd door het Vito.

Naast Qbic trad ook Volta Ventures toe tot het kapitaal. Volta Ventures wordt mee geleid door een 30-tal zogenaamde business angels.

Het management is in handen van Toon Vanparys (CEO) en Frank Verbist (CTO).