Wilrijk – Op vrijdag 9 februari starten de Olympische Winterspelen 2018 in Pyeongchang (Zuid-Korea) en in de indoorskibaan Aspen in Wilrijk opent op 10 februari het Olympic Korea House. Sportliefhebbers kunnen in dit belevingscentrum rond de Winterspelen terecht voor heel wat (sport)activiteiten, activaties en (live-)uitzendingen van onze Belgische deelnemers.

Korea House, hét Olympische belevingscentrum van Vlaanderen

Sporting A is trots dat Antwerpen als Olympische stad het officiële Olympische huis voor de Winterspelen van 2018 mag verwelkomen. Omdat de Spelen plaatsvinden in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang werd het ‘Korea House’ gedoopt. Het belevingscentrum dat is ondergebracht in de gloednieuwe overdekte skipiste Aspen, past perfect binnen de visie van de stad Antwerpen dat sport het gemeenschapsgevoel versterkt.

Bezoekers van het Korea House kunnen er van zaterdag 10 februari tot en met zondag 25 februari  terecht om te supporteren voor hun favoriete sporters van Team Belgium tijdens de (live- en/of her-)uitzendingen. Ook kunnen ze er een educatieve Discovery Tour volgen, die volledig rond de Belgische atleten draait. Tijdens de krokusvakantie zijn er nog extra activiteiten te beleven in het gezellige winterdorp. Alle info vind je hier.

Antwerpenaars op de Olympische Winterspelen

In 2016 nog zetten heel wat Antwerpse atleten op de Olympische Zomerspelen in Rio 2016 een wereldprestatie neer. Maar ook op wintersportgebied heeft de stad heel wat in huis. Zo is er niet alleen schaatspiste Ruggeveld, waar o.a. de Antwerp Phantoms (het Antwerpse ijshockeyteam) hun thuisbasis hebben, maar was de stad in 2012 ook het decor van een spectaculaire wereldbekermanche Big Air Snowboard.  Antwerpenaar Seppe Smits stond daar na een hoogstaande wedstrijd als winnaar op het podium. Vijf jaar later is Smits opnieuw een van de atleten die met ambitie mogen afreizen naar Zuid-Korea.
Interessant detail: de Belgische delegatie is de grootste sinds WO II.