ASX-Ibeco en DVL-Courier bundelen activiteiten

vlugASX-Ibeco en DVL-Courier gaan samenwerken op het vlak van kaai-expeditie en koerieractiviteiten. De klanten van DVL-Courier kunnen hun opdrachten in dit opzicht voortaan laten aanmaken via www.asx.be. Beide bedrijven kwamen elkaar geregeld tegen. Onze activiteiten samen zetten was een logisch gevolg, zegt directeur Jean-Claude Van den Berghe van ASX-Ibeco.

ASX-Ibeco heeft de laatste jaren een fijnmazig netwerk opgezet in de expeditiewereld en zich bovendien sterk gespecialiseerd. Het bedrijf verzorgt enerzijds alle soorten verzendingen van enveloppes tot paletten maar biedt ook totaaloplossingen aan met zowel stadsopdrachten, kaai-expeditie-orders, (inter)nationale zendingen, sprintopdrachten, post als visumaanvragen. Dit neemt niet weg dat de sprintafdeling (24/7) en de last mile deliveries de sterkste groeiers zijn. De sprintafdeling garandeert in Antwerpen een belevering binnen de twee uur.

“Wij zien nog veel groei in de e-commerce”, zegt John Van Looveren. “Mensen bestellen steeds meer online maar de producten moeten ook geleverd worden.”

“Wij zijn als ASX-Ibeco zélf gegroeid uit de fusie tussen ASX en Ibeco in 1997”, zegt directeur John Van Looveren. “Het leek ons aangewezen om de krachten te bundelen, liever dan elkaar dood te concurreren.” Zelf werkte Van Looveren al sinds 1994 bij Ibeco. Van den Berghe was aan de slag bij ASX.

ASX-Ibeco stelt zo’n 100 mensen tewerk, DVL-Courier doet het met 15 man.