ANTWERPEN – ATF Wegenbouw heeft zich het voorbije jaar als veiligste aannemer op het terrein van BASF getoond. De Antwerpse grondwerken- en wegenisspecialist nam de bovenhand van vier andere contractorbedrijven op de site en mocht zo voor de eerste keer de Safety Award in ontvangst nemen.

BASF Antwerpen beloont ieder jaar haar veiligste aannemer op het terrein. Daarbij wordt niet enkel naar het eindresultaat gekeken, maar ook naar de gedane inspanningen. Zo gaat de chemiereus proactief te werk en stelt het jaarlijks een jaarprogramma rond veiligheidsdoelstellingen op. Op het terrein van BASF gaan jaarlijks zo’n 30 contractoren aan de slag.

Dit jaar koos de jury voor ATF Wegenbouw boven het Antwerpse HCI, Samoco uit Zwijndrecht, Ferris en Everest Industriële Montage. “De duurzame veiligheidscultuur van ATF is ingeburgerd bij al haar vaklui. Hun duurzaam succes is een samenspel van een goede ontwikkeling van veiligheidsleiderschap, -gedrag en –communicatie bij elke ATF-werknemer”, zegt Bernd Brian, senior vice president bij BASF.

Professioneel team

Sinds de opstart van de Safety Award in 2013 werd ATF Wegenbouw al elke keer genomineerd. Dit jaar was het voor de eerste keer raak.

“Als bouwbedrijf hebben wij een doordachte systematiek rond veiligheid waardoor wij jaarlijks, theoretisch gezien, snel en degelijk aan de doelstellingen van BASF kunnen tegemoet komen. Maar dan is het nog altijd aan de werknemers om het in de praktijk om te zetten, en daar slagen de onze jaar na jaar in. Deze award is dan ook hun verdienste”, zegt Koen Van Caesbroeck, preventieadviseur bij ATF.

Woensdag worden de werknemers van ATF Wegenbouw op de BASF-site uitdrukkelijk bedankt met onder meer verse koffiekoeken.