Laat zien dat je geen machine bent: 3   +   7   =  

DEURNE/WILRIJK – Heel wat grote bedrijven, zoals Atlas Copco of Henkel België, doen voor het (her)verpakken van hun producten een beroep op ACG uit Deurne. Zo is het jaarlijks verwerkte volume voor Atlas Copco uit Wilrijk in tien jaar tijd meer dan verdubbeld.

Het maatwerkbedrijf ACG is gespecialiseerd in alles wat met packaging te maken heeft en werkt voor kmo’s en multinationals. Zo werkt het al jaren samen met het Wilrijkse Atlas Copco, dat gespecialiseerd is in persluchtcompressoren, stroomgroepen en industriële systemen en gereedschappen. “ACG doet voor ons de kitting en herverpakking van producten. Onze samenwerking heeft een enorme groei gekend. In tien jaar tijd is het jaarlijks verwerkte volume meer dan verdubbeld.”

ACG is gespecialiseerd in alles wat met packaging te maken heeft. Dat kan gaan van verpakken, herverpakken tot sleeven, krimpen en blisteren. “Wanneer een bedrijf van een bepaald product een standaardverpakking van acht stuks maakt, kan ACG die bijvoorbeeld herverpakken tot vier stuks. Hierdoor moet het bedrijf zijn verpakkingslijn niet aanpassen en bespaart het geld”, legt Sabine Peeters, algemeen directeur van ACG, uit.

Ook voor andere grote spelers

Een deel van het verpakken gebeurt ook machinaal. Zo schakelt zeepfabrikant Vandeputte uit Rekkem het bedrijf onder meer in voor het sleeven van producten die bestemd zijn voor de Britse markt. “Jaarlijks gaat het om meer dan drie miljoen flessen”, zegt Leonard Loof, verantwoordelijk voor de logistiek.

Ook de bekende producent van beauty careproducten Henkel doet een beroep op het maatwerkbedrijf. Philippe Nissens, head of Supply Chain Benelux: “Het gaat bijna altijd om herverpakkingen in krimpfolie voor promoacties. ACG verpakt de producten voor ons per twee of drie, al dan niet met promostickers of bonnetjes. Daarnaast vult het voor ons displays. Ook als het productieschema onverwacht wijzigt omdat de klant plots andere zaken vraagt, springt ACG daar flexibel mee om.”