Atlas Copco zoekt meer dan 150 nieuwe medewerkers voor haar vestiging in Wilrijk. Daar is de wereldwijde hoofdzetel van de compressorenafdeling van de Zweedse multinational gevestigd.

Vooral technische profielen gezocht

De Zweedse machinebouwer is vooral op zoek naar elektromechanische ingenieurs, software ingenieurs, CNC-operatoren en service techniekers. Daarnaast worden ook handelsingenieurs, aankopers, logistieke profielen enz. gezocht.

Atlas Copco gaat dus vooral op zoek naar software- en data-gerelateerde profielen. Wouter Ceulemans, President van de Airtec Divisie: “Het Internet of Things wordt steeds belangrijker. Ook onze compressoren zijn steeds vaker in de cloud verbonden en vormen zo slimme netwerken. We zijn dus op zoek naar softwareontwikkelaars die operating systemen kunnen ontwikkelen, data scientists, maar ook hardware specialisten die aan de embedded systemen kunnen meewerken die Atlas Copco momenteel ontwikkelt. Zij kunnen bij ons mee de toekomst van slimme machines ontwikkelen.”

Levenslang leren

Het bedrijf mikt vooral op schoolverlaters en mensen die tot vijf jaar ervaring hebben. Bij Atlas Copco kunnen werknemers doorgroeien in een internationale omgeving. De Zweedse machinebouwer hecht veel belang aan de inzetbaarheid van zijn medewerkers, die de kans krijgen om zich heel hun leven bij te scholen.

Atlas Copco is opgericht in 1873 en is gevestigd in Stockholm. In 2016 werkten er zo’n 45.000 mensen. De totale omzet bedroeg 11 miljard euro. In België heeft het bedrijf vestigingen in Wilrijk, Boom, Hoeselt, Overijse, Deinze en Willebroek. Atlas Copco in Wilrijk is de wereldwijde hoofdzetel voor de compressorendivisie.