Aucxis gaat voor RFID-systemen

aucxisAucxis heeft in 2015 een omzet gerealiseerd van 6 miljoen euro. Dat was weliswaar minder dan in 2014 maar de bedrijfsopbrengsten stegen met liefst 19% tot 6,9 miljoen euro. Een en ander heeft te maken met de vrij spectaculaire stijging van de verkoop aan RFID-systemen.

RFID staat voor radio frequency identification. RFID wordt vooral gebruikt om opslagdata te verifiëren. De ombouw van het bedrijf in de richting van RFID heeft Aucxis alvast geen windeieren gelegd. De verkoop aan systemen steeg met bijna 400%. Van o,5 miljoen euro tot 1,9 miljoen euro. Of hoe het bedrijf in Stekene er op die manier in geslaagd is om de daling van de verkoop in zijn traditionele producten op te vangen.

Aucxis is als systeemintegrator  gegroeid uit de internationale veilingwereld. De Belgische Groenten en Fruitveiling (LAVA) is niet toevallig een van de aandeelhouders van het bedrijf. De firma spitste zich toe op de automatisering van het veilinggebeuren maar integreerde de oplossingen binnen ruimere toepassingen. In die mate dat Aucxis nu zowel aan tracking en tracing doet, aan e-trade, erp-solutions aanbiedt, procescontroleystemen ontwerpt enz.

Het bedrijf stelt 40 mensen tewerk en wordt aangestuurd door voorziter Filip Fontaine.