Het audiovisueel bedrijf Novid heeft een nieuwe locatie gevonden in Waarloos. Het bedrijf was de afgelopen jaren gevestigd op de Prins Boudewijnlaan in Kontich. Maar dat pand was te klein geworden dus werd er al een hele tijd gezocht naar een locatie met meer ruimte.

Novid verzorgt de audiovisuele omkadering van evenementen. Wouter Van Beirendonck en Vicky Waldukat stampten het bedrijf uit de grond in 2003. Sindsdien is Novid uitgegroeid tot een stevige kmo die een jaarlijkse omzet realiseert van meer dan 5 miljoen euro en zo’n drieëndertig mensen tewerkstelt.

Vicky Waldukat: “We barstten letterlijk uit onze voegen op onze oude locatie. Ondanks de bouw van een extra verdiep en de ingebruikname van een tweede gebouw aan de overkant van de straat, botsten we voortdurend op onze limieten. We werken in een verhuursector en dat betekent dat er een continue flow is van materiaal dat binnen- en buitengaat. Dat vraagt heel wat ruimte om heel het proces efficiënt te laten verlopen .”

Het nieuwe gebouw is een indrukwekkende constructie met staal en glas, op amper 4 kilometer van de huidige locatie en makkelijk bereikbaar via de E19. En dat was een must, legt Vicky Waldukat uit. “In eerste instantie willen we voor onze klanten nabij en bereikbaar blijven. Maar we hechten ook veel belang aan een gezonde en aangename werkcultuur binnen het bedrijf. Medewerkers die naar het bedrijf komen met de fiets, bijvoorbeeld, kunnen dat nog steeds.”

De verhuis vond plaats in het weekend van 5 en 6 augustus. Er is nu een nieuwe ruime showroom waar het ondernemersduo trots op is.