Zaterdagvoormiddag opende het AZ Klina een oncologisch en internistisch dagziekenhuis en nieuwe polikliniek in het bijzijn van de Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen. Ook Koen Verberck, Burgemeester van Brasschaat (a.i.) en Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, waren aanwezig. 

Hypermoderne afdeling

Met de opening van een volledig nieuw oncologisch en internistisch dagziekenhuis werkt AZ Klina verder aan een sterk uitgebouwde afdeling oncologie met radiotherapie en borstkliniek. De hypermoderne afdeling voldoet aan de laatste technologische snufjes.
Tegelijkertijd heerst er een warme, huiselijke sfeer. Zo is er veel licht en ruimte in de kamers, een rustgevende patio waar de patiënt even op adem kan komen, een koffieruimte voor de patiënten en bezoekers, … Kortom, persoonlijke zorg voor de patiënt en zijn naasten staat voorop.

Dankzij de uitbreiding van de polikliniek is er een verdubbeling van het aantal consultatieruimtes. In totaal breidt het ziekenhuis uit met meer dan 1500 m2. En dat is noodzakelijk. Het aantal raadplegingen is immers ook meer dan verdubbeld.

Verdere uitbouw tot acuut referentie- en revalidatieziekenhuis

Ook de komende jaren blijft deze groei en dynamiek aanhouden. Meer subspecialisatie en multidisciplinaire zorg voor de patiënt, in nauwe samenwerking met de eerste lijn, is een topprioriteit voor het ziekenhuis. AZ Klina bouwt zo verder aan het realiseren van zijn missie van acuut referentieziekenhuis en revalidatieziekenhuis voor de patiënten en verwijzers van Noord-Antwerpen en de Voorkempen.

Een inkijk in de opening die op 2 september plaatsvond.