Antwerpen – Tijdens het eerste weekend van de krokusvakantie van 9 tot 11 februari – en dus niet zo gek ver weg van het Chinese Nieuwjaar op vrijdag 16 februari – vindt in de Waagnatie in Antwerpen de tweede editie plaats van Azië in Antwerpen. Tijdens dit festival staan de Aziatische cultuur en de traditionele Aziatische keuken centraal.

Keith Choi van Asian Events/The Asian Lifestyle Company: “Tegenwoordig weet iedereen wel dat Azië op culinair vlak meer te bieden heeft dan de Chinees op de hoek.”‘

Op één locatie brengen de organisatoren een grote verscheidenheid aan standhouders samen die de vele facetten van de Aziatische cultuur belichten.  

Food

Liefhebbers van de Aziatische keuken(s) vinden tijdens Azië in Antwerpen de beste chefs die er de keuken van hun land vertegenwoordigen. Minder ervaren foodies ontdekken er verrassende producten en nieuwe smaken.

Spectaculaire shows

In het animatieprogramma worden de toppers van de eerste editie aangevuld met nieuwe indrukwekkende acts uit de rijke Aziatische cultuur. De Ninja on Fire zal niet ontbreken en even spectaculair is de Leeuwendans, die wordt uitgevoerd op palen van 2m hoog. De acts worden enkele keren herhaald tijdens het weekend zodat elke bezoeker ervan kan genieten. 

Workshops

Wie niet alleen toeschouwer wil zijn, maar ook graag iets nieuws opsteekt en de handen uit de mouwen steekt, vindt zijn gading in het ruime aanbod aan workshops. Van ‘hanbok’ (traditionele Koreaanse kleding), over ‘taekwondo’ (gevechtssport) tot ‘lotusbloemen’, en nog meer.  
De workshop ‘Sushi maken’ is erg gegeerd zodat je best vooraf reserveert. Voor de andere workshops volstaat een aanmelding ter plaatse bij aankomst. 

Best Belgian Thai

Op vrijdag 9 februari verkiest Singha Beer het ‘beste Thaïse restaurant in België’. Er zijn nog vijf restaurants die kans maken op deze titel, waaronder één uit de provincie Antwerpen: Se Laa Thai uit Wuustwezel. Drie titelmededingers komen uit Limburg (‘Thais koken aan huis’ uit Diepenbeek; en ‘Wang Thong Thai’ en ‘Thai Corner’ beide uit Sint-Truiden). Ook Mama Thai uit De Panne (West-Vlaanderen) komt in aanmerking voor de titel. 

Info over de toegang, de openingsuren en het programma vind je hier.