Azull bekroond als aankoopmakelaar

azulltjeDe aankoopmakelaars Azull en Vinta werden door de sectororganisatie CIB Vlaanderen uitgeroepen tot de vastgoedondernemers  van het jaar. Aankoopmakelaars waren tot nog toe in Vlaanderen vrij onbekend. Het gaat erom dat de aankoopmakelaar aan de zijde staat van de kandidaat-koper. Traditionele makelaars staan doorgaans aan de kant van de verkoper.

De vastgoedawards van CIB Vlaanderen worden niet enkel door sectorgenoten toegekend maar ook door het grote publiek. Ze moeten makelaars bekronen die op een originele manier de sector dynamiseren.  Azull is daarbij uitgeroepen tot de vastgoedondernemer van het jaar. Azull werd opgestart door MarleenDe Vijt en Johan Conix in Herentals en specialiseerde zich als aankoopmakelaar vooral op de Spaanse markt. De zaken lopen ondertussen in die mate goed dat Azull binnen afzienbare tijd naar Antwerpen verhuist waar het potentieel kennelijk nog veel groter is.

“Belgen kopen almaar vaker een tweede verblijft en dan vooral ook in Spanje. Vorig jaar kochten liefst 3000 Belgen een Spaanse vakantiewoning. Maar de Spaanse vastgoedmarkt is zeker niet dezelfde als de Belgische. Er zijn andere gewoontes, er zijn andere regels. In het verleden heeft dat al voor drama’s gezorgd. Mensen laten zich onderhand echter goed laten begeleiden”, stellen Marleen De Vijt en Johan Conix. Hun initiatieven als aankoopmakelaar werden in dit opzicht bekroond.

Vinta uit Kortrijk is anderzijds uitgeroepen tot vastgoedbelofte 2016. Eline Geers en Hendrik Tanghe hebben zich effectief gepositioneerd als jonge aankoopmakelaars die als experten hun klanten willen begeleiden bij de aankoop van een woning of een appartement.

Opvallend nog: Azull en Vinta werken concrete plannen uit om over het hele land een lokaal netwerk uit te bouwen. Azull is vandaag al in het hele land actief maar werkt op een concept om in elke provincie een aanspreekpunt te hebben.