Kapellen – Barbara Tan van het Antwerpse label Babsie zit niet stil. Na de succesvolle lancering van haar kleurrijke, vilten pantoffels uit Mongolië, brengt ze nu een stukje Nepalees vilt-ambacht naar België. Met haar vrolijke, handgemaakte vilten tapijtjes wil de creatieve onderneemster kinderkamers opvrolijken.

Barbara Tan: “Ik wil veel meer dan unieke en kwalitatieve producten op de markt brengen. Belangrijk voor mij zijn de mensen die de producten maken, met kunde en liefde voor hun vak en met respect voor het ambacht. Dit alles in veilige omstandigheden en tegen een eerlijk loon. Door samen te werken met deze Nepalese organisatie draag ik mijn steentje bij aan een duurzame ontwikkeling. Niet door liefdadigheid, maar via ondernemerschap en economische samenwerking.”

Verbreding assortiment

Nadat haar ultrazachte winterpantoffels vorig jaar de deur uitvlogen, besloot Barbara Tan haar horizon te verbreden. Ze ging op zoek naar een nieuw product in vilt om haar assortiment uit te breiden en botste op een Nepalese fairtrade organisatie. Deze ngo biedt ontwikkelingskansen aan Nepalese ambachtslui en biedt ook microkredieten als hefboom voor hun kleinschalige initiatieven. Hun werkwijze sluit helemaal aan bij de visie van Babsie.

Nieuwe collectie pantoffels

De bestseller van Babsie blijven de handgemaakte, vilten pantoffels die in verschillende kleuren en modellen beschikbaar zijn, voor klein en groot. Pantoffels van Babsie worden in veilige omstandigheden en tegen een eerlijk loon vervaardigd in Mongolië. Het materiaal bestaat uit wol afkomstig van vrij grazende schapen uit de Noord-Mongoolse steppe. De organische verwerking van de wol gebeurt tevens zonder chemicaliën.
Barbara Tan: “Ik houd van kleuren en dat merk je ook in de verscheidenheid van het aanbod. Voor dit seizoen heb ik de collectie gevoelig uitgebreid.”

Panda’s en vosjes voor de kinderkamer

Barbara’s eerste, kleine reeks met panda’s en vossen werd pas geleverd uit Nepal. “Toen ik de vosjes zag, was ik meteen verkocht”, zegt Barbara. “Ik besloot zelf een bijkomend, nieuw ontwerp uit te tekenen in de vorm van een panda. Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Wie een Babsie-tapijt koopt, heeft niet alleen een handgemaakte en unieke blikvanger in de kinderkamer, maar steunt daarmee ook eerlijke handel met armere regio’s zoals Nepal.”

Op de Babsie site vind je de collectie. Daarnaast is Barbara zelf aanwezig op plaatselijke beurzen en markten en op regelmatige basis ook op ‘De Markt van Morgen’ in Antwerpen. Nieuwe verkooppunten zijn tevens welkom.