Antwerpen – Digitaal productontwikkelaar Bagaar neemt Internet of Things-agency Productize over. Beide bedrijven verlenen strategisch en technisch advies over digitale oplossingen. Productize’s expertise in de ontwikkeling van hardware is complementair aan de focus van Bagaar op het bedenken van innovatie strategieën en het bouwen van software en applicaties. Die hard- en software worden nu via IoT-technologie gelinkt om slimme en geconnecteerde producten en diensten te leveren.

Georges Lieben, ceo Bagaar: “We worden de meest geïntegreerde en toekomstgerichte digitale dienstverlener in België.”

Productize, onder leiding van Harold Grondel, en Bagaar, onder leiding van Georges Lieben, werkten al structureel samen en beschrijven hun partnerschap als een ‘perfect fit’. Hun eerste succesvolle project, de ontwikkeling van een medische tool dat dankzij de koppeling aan een bijhorende smartphone app operaties optimaliseert, leidde tot de officiële eenmaking van de twee bedrijven. “Die eenmaking is belangrijk om te kunnen groeien in deze nieuwe vorm van digitale dienstverlening”, stelt Georges Lieben.

Internet of Things: expertise combineren

Bedrijven in allerlei sectoren hebben nood aan een zo compleet mogelijke begeleiding en ondersteuning bij hun digitale transformatie: van strategisch advies op maat tot de uitwerking van nieuwe producten en diensten. Door de krachten te bundelen met Productize kan Bagaar die gerichte dienstverlening aanbieden vanuit één bedrijf. In de uitbreiding van zijn dienstenaanbod legt Bagaar de focus op het gebruik van nieuwe technologieën. “Zo onderzoeken we bijvoorbeeld de mogelijkheden van blockchain-toepassingen in sectoren als de bouw- en gezondheidsindustrie, mobiliteit en logistieke industrie. De hands-on aanpak en de diepgaande expertise van Productize zijn cruciaal om aan een snel tempo innovatieve producten en diensten te kunnen opleveren”, zegt Liebens. 

Bagaar, opgericht in 2008, huist in PAKT, de creatieve hotspot van ondernemers in het hart van het oude militair hospitaal in Antwerpen. In 2017 nam Xylos-Axe, de investeringsmaatschappij van Christian Leysen, een participatie in Bagaar dat 32 medewerkers telt. Nu wordt het bedrijf uitgebreid met het zevenkoppig team van Productize, dat in 2014 werd opgericht. Beide teams blijven actief vanuit de vestiging van Bagaar in Antwerpen en die van Productize, dat zijn naam behoudt, in Brussel.