Balie 21 werkt voor Van Moer Group

kurtBalie 21 heeft de douanepoot van het transportbedrijf Van Moer overgenomen. De aandelen veranderden voor 100% van eigenaar maar Antwerp Customs Services (ACS) blijft op zichzelf een aparte entiteit. Het klantenpakket blijft gescheiden van de andere opdrachten die Balie 21 uitvoert, stelt zaakvoerder Kurt Crauwels. Op die manier omvat de deal ook een langdurige exclusiviteitsovereenkomst voor alle business die de Van Moer Group aanbrengt.

De Van Moer Group kan zich zo verder toespitsen op zijn core business, wat “douane” niet was. Anderzijds wil het transportbedrijf de service wel kunnen blijven aanbieden aan zijn klanten. ACS zal daarom haar activiteiten ook verderzetten vanuit haar huidige locatie op de site van Van Moer Group in Kallo.

Voor Balie 21 is de acquisitie een verruiming van het huidige marktaandeel en worden de grote(re) industriële klanten gemakkelijker bereikbaar via het nieuwe zusterbedrijf.

Balie 21 bestaat 15 jaar en timmert verder aan de weg van neutrale en onafhankelijke douane agent. Het bedrijf beschikt daartoe over het certificaat Authorised Economic Operator (AEO). Met de huidige vestigingen in Willebroek (TCT), de Antwerpse haven (Linkeroever en Ekeren) en Grobbendonk (Antwerp East), is Balie 21 goed vertegenwoordigd in het Antwerpse. Binnenkort komt daar nog Luik (Trilogiport) bij. Het huidige (ruim 300 klanten tellende) klantenpakket bestaat uit rederijen, expediteurs, industriële klanten en lichtermaatschappijen.

Intussen wordt gewerkt aan elektronische douane oplossingen binnen België én daarbuiten.