Bart Govaert wordt de nieuwe directeur van het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Hij volgt er Mieke Renders op die in juni vertrok. Govaert zal op 1 oktober aan zijn opdracht beginnen.   

Bart Govaert was tot nu directeur cultuur van Stad Antwerpen. Daarvoor werkte hij onder meer als perswoordvoerder en als kabinetsadviseur cultuur, sport, evenementen en citymarketing voor voormalig burgemeester Patrick Janssens. Hij was ook coördinator van de kunsteducatieve organisatie Piazza dell’Arte.

Daarnaast is hij onder meer lid van de raad van bestuur van De Roma in Antwerpen en van Fameus, een organisatie die amateurkunst in Antwerpen ondersteunt.

Met Govaert wil de Brakke Grond zijn huidige koers voortzetten als ‘belangrijkste makelaar voor Vlaamse kunst en cultuur in Nederland’. De Brakke Grond, door de Vlaamse overheid in 1981 geopend, biedt voorstellingen op het gebied van toneel, dans, muziek, film en andere kunstvormen. Het Vlaams cultureel centrum werkt nauw samen met Theater Frascati, dat voorstellingen in de twee theaterzalen van de Brakke Grond programmeert.