Donald Simons, head-bartender bij Black Smoke in Antwerpen trekt volgende week naar Martinique mer één doel: de Ti’ Punch cup winnen.  De Ti’Punch is een cocktail op basis van rum die zijn oorsprong vond in Martinique. 

Als Donald Simons de titel wint mag hij de aardbol gaan rondreizen om de Ti Punch-passie door te geven. Vorig jaar werden er nationale Ti Punch Cup kampioenschappen gehouden. Donald Simons haalde het van tien andere topbartenders uit België. Hij won met zijn creatie Le Ti Punch à l’Ancienne. Hij hoopt met hetzelfde recept door de eerste ronde in de World Final te raken. 

In totaal zijn er 15 deelnemers ingeschreven uit onder meer China, Amerika, Engeland tot Viëtnam, Frankrijk en Denemarken.

Worden rumcocktails de nieuwe rage, na gin tonic?

“We hebben ons goed voorbereid: de cocktail bijschaven, researchen over het eiland, alle producten van het merk uittesten voor de mystery challenge tot de presentatie wat bijsturen ” zegt een ambitieuze Donald Simons.

“Ik ga natuurlijk om te winnen. We zijn in ons land de laatste jaren zeer goed bezig”  aldus Simons. “Vorig jaar werd Ran Van Ongevalle wereldkampioen bij Bacardi Legacy.  De Belgische bartenders beginnen wel weer wat naam te maken. Al blijven we naar mijn gevoel op internationaal niveau nog altijd een beetje de underdog”. 

“Een Ti’Punch is een typisch zomers drankje met een stevige punch. Volgens mij gaan de spirits bij ons nog altijd een versnelling hoger kunnen schakelen. Kijken we destijds maar naar de Gin&Tonic-rage. Die is ondertussen wat geluwd. Dus als het aan mij ligt, is het nu aan de vele rums om helemaal trending te worden”.