Bastien Renaux, een professionele massagetherapeut uit Antwerpen, is geselecteerd om Antwerpen te verdedigen op een niet alledaags WK. Op 18 en 19 mei vindt in Kopenhagen het WK Massage plaats dat georganiseerd wordt door de International Massage Association (IMA).

Bastien Renaux: “Ik zal proberen Antwerpen trots te maken met alles wat ik de voorbije jaren geleerd heb!” 

Het WK Massage

De International Massage Association (IMA) verenigt mensen met een speciale interesse in massage. De federatie staat open voor nationale verenigingen en massagetherapiegroepen en streeft naar de ontwikkeling en promotie van verschillende massagetechnieken die worden beoefend door ervaren massagetherapeuten wereldwijd.

Jaarlijks organiseert IMA het WK waar de deelnemers zich kunnen melden voor twee van volgende massagecategorieën:
1. Zweedse massage, eigenlijk westerse massage inclusief klassieke massage, sportmassage, stretching enz.
2. Aziatische massage, met onder meer Thaise massage, Shiatsu, Tui Na, Ayurveda, enz
3. Wellnessmassage, waaronder Hot Stone, Aromatherapie, spa-massage, lymfedrainage, holistische massage, enz
4. Free style massage, waarmee een combinatie van verschillende soorten massage bedoeld wordt
5. Stoelmassage, zowel Aziatische als Westerse geïnspireerde massage.

Hoe is Bastien Renaux geselecteerd?

“De Belgische Massage Federatie (BMF) informeerde gevestigde masseurs in België over het WK. Geïnteresseerden konden zich melden bij het IMA dat de honderden kandidaturen naging. En op die manier ben ik geselecteerd door het IMA en uitgenodigd om mee te doen”, zegt Bastien.
De finale lijst telt 102 deelnemers van over de hele wereld, onder wie vijf Belgen.
Op het WK Massage zal Bastien Renaux een massage in vrije stijl uitvoeren, een combinatie van alles wat hij heeft geleerd en mogelijke Thaise deep tissue massage.

Wie is Bastien Renaux?

Bastien Renaux (°1987 Edegem) ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor massages en maakte van zijn hobby zijn beroep. Intussen is hij al 8 jaar professioneel massagetherapeut. Twee jaar geleden startte hij zijn eigen massagepraktijk. Bastien studeerde aan de IVBO Antwerpse schoonheidsschool verschillende massagetechnieken: sportmassage, Zweedse massage en hotstone-massage.
Daarna volgde hij in de Thaise stad Chiang Mai aan TMC-school een 300 uur durende cursus in onder meer Thaise massage, yoga, reflexologie en step-on massage.

Binnenkort wil Bastien nog een cursus praktische psychologie bijstuderen zodat hij nog beter klanten die onder stress staan kan behandelen. “Tenslotte ben je een vertrouwensfiguur van je klanten die je vaak confronteren met hun complexe persoonlijke situatie. En dan moet je je wapenen om er zelf altijd te staan.”