BBC verhuist naar Mechelen

flowHet communicatiebedrijf BBC verhuist binnen afzienbare tijd van Kontich naar Mechelen. De verkeersproblematiek in de brede omgeving blijkt de personeelsleden zuur op te breken. “Wij gaan naar een nieuw pand nabij het Mechelse station”, zegt medezaakvoerder Jordan Audenaert. “Ook onze internationale klanten kunnen ons daardoor ongetwijfeld makkelijker bereiken. Zaventem is dan helemaal niet veraf meer.”

BBC
is als communicatiebedrijf gespecialiseerd in B2B marketing. Het bedrijf is zo’n 20 jaar op de markt en heeft sindsdien een sterke klantenportefeuille opgebouwd. “We zijn vandaag al met z’n 28 en we zitten aan de Veldkant  in Kontich echt wel te eng behuisd. We hebben dan ook uitgekeken naar een nieuwe vestiging waarbij we meteen ook de verkeersproblematiek konden oplossen. Hier aan de Veldkant  is bv. nauwelijks parkinggelegenheid. We hebben in dit opzicht gekozen voor Mechelen en gaan daarbij een hele mobiliteitsstrategie uittekenen met oa. fietsen en elektrische auto’s.”

De specialisatie in B2B marketing is georiënteerd op het bedrijfsleven waarbij het erop aankomt bedrijven te doen opteren voor andere bedrijven en hun merken. Voor een klant als Samsung proberen de specialisten van BBC potentiële klanten te laten kiezen voor de schermen van het Koreaanse concern.

BBC heeft anderzijds een tweede divisie gebouwd op HR marketing. Waarbij vooral employer branding centraal staat. Het komt erop aan kandidaten personeelsleden spontaan te doen kiezen voor een naam als Barry Callebaut of Umicore.

“De zaken lopen vandaag vrij goed”, geeft Jordan Audenaert nog aan. “Steeds meer ondernemingen zien vandaag in dat ze externe hulp nodig hebben om hun activiteiten beter te positioneren. We krijgen dan ook steeds meer opdrachten binnen. We gaan in dit opzicht in de komende weken nog een viertal bijkomende mensen aanwerven.”

BBC dat staat voor Business tot Business Communication wordt vandaag aangestuurd door het duo Anton Loos en Jordan Audenaert die het bedrijf elk voor 50% onder controle hebben.