BERCHEM – Protection UNIT, partner van Knokke Hippique, heeft geïnvesteerd in een ultramoderne intelligentietoepassing. Het bedrijf uit Berchem zal die tijdens het paardenevenement aan de kust inzetten om de gehele site te bewaken. De beveiligingsmethode is uniek in België.

Het Berchemse Protection UNIT verzorgt op Knokke Hippique de beveiliging met haar filiaal SKYUNIT. Om die beveiliging nog extra op te drijven wordt nu een uniek drone-beveiligingssysteem ingeschakeld. Dat moet hulp bieden bij het bewaken van de site, de paarden en de opgeslagen uitrusting.

De drone hangt aan een verticale kabel met een lengte van 40 tot 90 meter. Op die manier wordt het toestel permanent van stroom voorzien en kan het 24 uur per dag operationeel zijn. Vanuit de lucht heeft de camera een bereik van 1 tot 2 kilometer bij helder weer. De drone beschikt tevens over een infrarood- en thermische camera.

Samuel Di Giovanni, ceo van Protection UNIT: “De drone is verbonden met een anomalie-detectiesoftware die aanwezigheid kan selecteren volgens de ingestelde parameters. Als er op de site van Knokke Hippique bijvoorbeeld geen menselijke activiteit mag plaatsvinden tussen 22u ’s avonds en 8u ’s morgens, dan wordt de drone zo geprogrammeerd. Is er wel activiteit, dan wordt het operatiecentrum meteen gewaarschuwd.”