Beeple , een app voor on-line personeelsbeheer, breidt uit naar de VS.  De Antwerpse start-up bestaat sinds eind 2015 en is na anderhalf jaar al actief in 8 landen. Nu dus ook in de VS, en dit dankzij het Prins Albert Fonds (PAF).

Beeple is  een cloudgebaseerd webplatform bestemd voor het beheer van uitzendkrachten met flexibele uren, lonen en contracten. De vraag naar staff management software is groot omwille van de complexiteit die het inplannen van flexibele medewerkers met zich meebrengt. “Mede dankzij het PAF krijgen we de gelegenheid om tegen een beperkte investering een beroep te doen op jonge en enthousiaste kandidaten die onze salesdroom verder kunnen uitbouwen in de US, “ vertelt Karel Rabaut, managing director en co-founder van Beeple.

Het Prins Albert Fonds (PAF) stelt beurzen ter beschikking aan jonge Belgische professionals die ervaring willen opdoen in het buitenland. De nadruk ligt hierbij op Business Development buiten West-Europa. Eerder dit jaar kregen een 20-tal jonge beloften van het Prins Albertfonds een beurs om in het buitenland een project voor een Belgisch bedrijf uit te werken. Beeple maakt deel uit van dit investeringsproject.

De HR-groep Adecco, een belangrijke aandeelhouder van het bedrijf, hielp Beeple om zich te lanceren in de VS. “De grote uitdaging was niet zozeer kapitaal te vinden voor onze verdere buitenlandse expansie, maar wel om geschikt talent te vinden om onze aanwezigheid in de VS te versterken” besluit Karel Rabaut.