De autoverdelers Beerens en Soco gaan een samenwerking aan om auto’s online te verkopen.  In eerste instantie gaat het om jonge tweedehands Opel Corsa’s. 

Via de webshop www.123autodeals.be kan u in 3 stappen een jonge occasie Opel Corsa Enjoy kopen, met een verzekering erbij.  De wagens hebben allemaal dezelfde uitvoering en zijn beschikbaar in drie kleuren. Beerens is al decennia actief in de autosector, vooral met VW’s. Soco is een autodealer uit Wallonië.

Beerens en Soco richten zich met dit verkoopplatform vooral op jonge bestuurders en bieden een alternatief voor private lease. U kan via het nieuwe platform online zowel de financiering en de autoverzekering regelen. Ook bijkomende accessoires kunnen op die manier worden aangeschaft.

Goedkoper door online-verkoop

De bedrijven zeggen dat de online-aanschaf de wagen 15% goedkoper maakt dan in het klassiek verkoopcircuit. Ook de verzekeringspremie zou aanzienlijk gunstiger uitvallen.

Die goedkopere verzekering is mogelijk omdat de voertuigen worden uitgerust met een Safety stick. Deze stick registreert en beoordeelt het rijgedrag van de bestuurder. Indien de bestuurder de verkeersregels nauwgezet opvolgt en weinig overtredingen maakt, krijgt hij betere voorwaarden. Bestuurders die het minder nauw nemen met de verkeersregels riskeren dan weer uitgesloten te worden of een hogere premie te betalen.

In alle deelnemende vestigingen in Vlaanderen en Wallonië is het nog steeds mogelijk om de wagen te bezichtigen en te ontdekken. Klanten kunnen met de wagen testrijden, een kleur kiezen en onmiddellijk online reserveren.