"Behoorlijk" resultaat voor Lamifil

lamifilLamifil heeft alles bijeen toch “een behoorlijk boekjaar 2015” achter de rug. De producent van draad- en kabelproducten uit Hemiksem kon zijn omzet zelfs flink verhogen van 106 miljoen euro tot 126 miljoen euro. Met een nettowinst van 2,1 miljoen euro kan  hoofdaandeelhouder, de Koramic Holding van Christian Dumolin niet helemaal ontevreden zijn.

Lamifil opereert in een vrij moeilijke markt. Het bedrijf levert  oa. hoogspanningslijnen aan de elektriciteitsoperatoren. Omdat de laatste jaren in de energiesector flink bespaard werd leed ook Lamifil onder de gevolgen. Ook de markt voor aluminium halffabrikaten, koper en koperlegeringen had het moeilijk.

“We hebben evenwel flink stand gehouden,” schrijft de raad van bestuur in haar jaarverslag dat onlangs gedeponeerd werd bij de Nationale Bank. Een en ander wordt toegeschreven aan de “doelgerichte differentiatie in het productenportfolio” en het “voorzichtige herstel in de sector van de hoogspanningsleidingen.”

Ondertussen lijken ook de problemen in Rusland onder controle. Lamifil zette enkele tijd terug een joint venture op met SimRoss. De Russen slaagden er evenwel niet in om de vooropgezette objectieven waar te maken. Ook al omdat SimRoss in financiële moeilijkheden kwam. Het management van Lamifil heeft in dit opzicht het initiatief in handen genomen en de meerderheid van de aandelen in de joint venture overgenomen. Het geloof in de Russische markt blijft immers overeind.

Lamifil stelt zo’n 225 mensen tewerk. Het bedrijf wordt aangestuurd door John Dejaeger.