Maak eens een bekend monument met eetwaren. Die opdracht kregen de leerlingen van de provinciale hotelschool PIVA mee van Jan Van Looveren, BV en ex-leerling aan deze school.

Samen met andere bekende Vlamingen Staf en Mathias Coppens, Herman Verbruggen en Dempsey van de Ketnethelden, gaat Van Looveren in op de vraag van het provinciaal onderwijs om de technische en beroepsopleidingen een cooler imago te bezorgen. 

Die opleidingen hebben geen last van dalende populariteit.  Integendeel, de leerlingenaantallen gaan er lichtjes op vooruit. Ze komen uit op iets meer dan 5000 leerlingen voor meer dan 100 opleidingen in technische en beroepsrichtingen.

Om die richtingen nog meer in de verf te zetten organiseert de provincie een promotiecampagne met rolmodellen.  Vijf bekende Vlamingen dagen straffe leerlingen tussen 10 en 14 jaar uit om een creatieve uitdaging aan te gaan en te presenteren op de opendeurdagen van onze 5 provinciale scholen. ‘We hopen zowel de kinderen als hun ouders te overtuigen dat beroeps- en technisch onderwijs heel veel kansen biedt’ zegt gedeputeerde Inga Verhaert. 

Een eetbaar monument

Ook ex-leerlingen van het PIVA die intussen succesvolle carrières in de horeca hebben gemaakt trekken mee aan de kar. Dat zijn bijvoorbeeld Johan Segers (Restaurant ’t Fornuis Antwerpen), Mohammed Alouad Said (Restaurant Meat en Eat / Restaurant Fish en Eat Antwerpen), Herman Van Dender (Pattisserie van Dender Brussel), Christa Muyldermans (Chocolate Production Manager Sweet la vie Chocolat Hong Kong), Luc De Laet (Keurslager Hove), Dieter Smeulders (Keurslager Michielsen Antwerpen), Ashley Antonissen (Sales Executive Scandic Hotels).

De uitdaging van Jan Van Looveren op PIVA is de volgende: Maak een bekend monument na met eetbare materialen. Dat moet klaar zijn tegen de opendeurdag van PIVA die plaats vindt op 28 april 2018. Je kan het filmpje bekijken op de website van de school: www.piva.be/uitdaging.html hen op om een monument na te maken met voedsel. 

Inschrijven voor de uitdaging van Jan kan tot en met dinsdag 3 april. Op zaterdag 28 april mogen de 10 strafste deelnemers hun creatie persoonlijk komen voorstellen aan Jan. Meer op www.piva.be/uitdaging.html