Antwerpen – Anneleen en Charlotte Kegels – de zussen van Ellen Kegels van het breigoed merk LN Knits – lanceren zelf een nieuw merk: Very Important Animals (V.I.A.).

Dierenprints voor het goede doel

De collectie bestaat uit zachte dames-, heren- en kindersweaters met hippe prints van leeuwen, neushoorns, olifanten, koala’s en ijsberen. Die prints zijn gedrukt met de nieuwste digitale druktechnieken. Wat het merk echt bijzonder maakt, is de link die de zussen leggen met een goed doel. Bij elke verkoop draagt V.I.A een deel af aan ‘National Park Rescue’, een organisatie in Zuid-Afrika.

“Olifanten, neushoorns en leeuwen zullen over tien jaar uitgestorven zijn als we niets doen. Per dag doden stropers tientallen bedreigde wilde dieren. Daar willen wij als dierenvrienden in hart en nieren iets aan doen. Daarom schenken we per verkochte trui voor volwassenen 10 euro en per verkochte trui voor kinderen 5 euro aan ‘National Park Rescue’. Zo kunnen de parkwachters stropersvallen vernietigen. We kozen voor deze organisatie omdat ze heel hands-on te werk gaat en snel ingrijpt”, zeggen de zussen Kegels.  

Duurzame productie

V.I.A wil niet alleen helpen bij de bescherming van neushoorns, olifanten en andere kwetsbare dieren. Het merk kiest ook bewust voor organisch katoen en sweaters die het label ‘fair wear’ dragen en in goede arbeidsomstandigheden zijn vervaardigd.
Anneleen Kegels: “We zijn ons ervan bewust dat we onrecht niet voor altijd de wereld zullen uitkrijgen, maar alle beetjes helpen!”.
Onlangs voegde V.I.A ook joggingpakken en sweaterkleedjes toe aan de collectie. De kledinglijn is online te koop. Het merk zal bovendien dit weekend te vinden zijn op de UGLY Kerstmarkt (16 december van 11u tot 17u) aan  de Gitschotellei 153 in Antwerpen en op de kerstmarkt van David Lloyd (17 december van 9u tot 18u) in Kattenbroek 3 in Edegem.