Belgische winkel in New York

sylvieNew York krijgt binnenkort een nieuwe concept store die exclusief aan Belgische producten gewijd zal zijn. FX de Beukelaer (Elixir d’ Anvers), Manna Foods (mayonaise), Rombouts Koffie, Duvel Moortgat/Brouwerij De Koninck, Candico (suiker) e.a. Antwerpse producenten van typisch Antwerpse producten mogen die kans niet ongemerkt laten voorbij gaan.  The House of Houses wordt een breed internationaal uitstalraam van de rijke Belgische levensstijl.

Sylvie Bouffa en Tristan Viller wonen al verscheidene jaren in New York en droomden er al die tijd van om de Belgische producten beter in de Amerikaanse markt te zetten. Als consultants zijn ze veelal georiënteerd op meubelinrichting en design maar ze hebben hun concept opengebroken tot producten van Belgische bodem. De winkel zal maar liefst zes verdiepingen en is gesitueerd in het  Meatpacking district van Manhattan, een van de hippe wijken van de stad. Chocolatier Marcolini, kristalproducent Val Saint-Lambert, handtassenproducent Delvaux en verscheidene andere Belgische grootheden hebben hun medewerking al toegezegd.  Het accent van de winkel ligt daarbij op luxe en quality.

Op de bovenste verdieping van de winkel aan de Gansevoort street komt bovendien ook nog eens een Belgisch restaurant dat zal aangestuurd worden door de Mechelse chef-kok Kenny Bernaerts. Die verdiende eerder zijn strepen als masterchef op VTM.

Sylvie Bouffa en Tristan Viller hopen hun House of Houses al op 15 september van het lopende jaar te kunnen openen.